1. Baklava Desenli Havalı Yataklar
Havalı yatak türlerinden olan baklava tipi yatak adından da anlaşılacağı üzere baklava kesimine benzer bir yüzeye sahiptir. Bu yüzey bir motorla kolaylıkla şişirilerek kullanıma hazır hale getirilmektedir. Yatalak hastalarda, hastanın kendi vücut ağırlığının oluşturduğu basınç, hastanın sırtında ve diğer organlarında yaralar oluşmasına neden olmaktadır. Şişirilebilen yüzeyinin avantajı ise, hastanın vücut ağırlığına göre yatak yüzeyinin ayarlanabilir bir yapıda oluşudur. Bu sayede hastanın yatış pozisyonu, hastanın rahatsızlığını mümkün olan en konforlu şekilde geçirmesine yardımcı olacaktır. Hasta yatağı, otomatik veya manuel özelliklerde hareket edebilen veya hareket ettirilebilen bir özelliğe sahip olduğundan hastanın bakımında ve tedavisinde gereken kolaylığı sağlamaktadır. Baklava desenli hasta yatakları şişme yüksekliği 5 cmdir, A ve B Sıralı bir dizilime sahiptir. A sırası şişkin iken B sırasının havası iner 10 dakika sonra B sırası şişerken diğer sıranın havası inerek sürekli hava sirkülasyonu sağlanır, böylece hastanın uzuvları sırayla hava alır ver yatak yarası oluşumunu engeller. Tek başına hiçbir havalı hasta yatağı hastada yatak yarası oluşumunu engellemez, hasta yatağı yanında hasta ve ortamın hiyjeni de önemlidir.
Boru şeklinde birbirine paralel olan hava kanallarından oluşan bir havalı yatak çeşididir. Kendi arasında A+B ve A+B+C kendi arasında türler bulunmaktadır. Modellerin arasında A+B+C en gelişmiş yatak modelidir. 4. tip yaralara kadar etkili olabilmektedir. Ventilasyon özellikli boru tipi havalı yataklarda bulunmakta olup hastanın yattığı bölgeye sürekli hava üfleyerek terlemeyi önleyip yatağa temas eden bölgelerde yara oluşumunu engeller. Yara oluşmayan ve oluşmasının engellenmesinde en etkili olan yatak tipidir.
3. Pozisyon Veren Havalı Yataklar
Hastanın sağa, sola dönmesi sonucu hastanın yatış pozisyonlu beraber şekil alan bir havalı yatak çeşididir. Havalı yataklar içinde en kaliteli modelimiz olan pozisyon veren havalı yatak sırt yaralarını geçirmede ve terlemeyi azaltmada en etkili üründür. Felçli hastanız var ise hasta yatağı ile beraber bu ürünü de kullanmanızı öneririz çünkü felçli bir hasta sürekli yatacağı için vücudunda yaralar meydana gelecektir. Bu yaraların önlenmesi ve tedavisi için mutlaka havalı yatak kullanılmalıdır. Diğer havalı yatak modellerimiz bu yaraları azaltmada pozisyon veren modelimiz kadar etkili değildir. Vücut yaraları çok yüksek seviyelerde olan hastalar için 30 derece pozisyon veren havalı yatağını öneriyoruz.
Pozisyon Veren Havalı Yatağı Kimler Kullanır?
Pozisyon veren havalı yatak modelimiz yukarıda da bahsettiğimiz gibi hastanın pozisyonuna göre şekil alır. Hava kanalları sekiz ya da on dakikada bir hava üflemektedir. Havalı yatak kullandığınız süre boyunca motor çalışmalıdır. Yüz kilo ve üzerindeki hastalarımız oldukça rahat bir şekilde bu ürünü kullanabilmektedir. Pozisyon veren havalı yatak modelimiz tuvalet ihtiyacını gideremeyen hastalarımızın da kullanması gereken üründür. Yatak üzerindeki çarşaf sıvı geçirmez olup yıkanabilir özelliğe sahiptir. Hastanın vücudu bu sayede kuru kalır ve ıslaklık olmaz. Bu havalı yatak modelimizde diğer havalı yataklarda olduğu gibi motorun vereceği basınç ayarlanabilmektedir.
Pozisyon Veren Havalı Yatak Bası Yaralarına İyi Gelir mi?
Pozisyon veren modelimizin yaraları tamamen azaltmasının sebebi ventilasyonlu olmasından kaynaklanır. Ventilasyon sayesinde hastanın yattığı yere sürekli hava üflenir ve hastanın terlemesine çözüm bulunur. Bazı boru tipi modellerimizde de ventilasyon özelliği bulunmaktadır. A+B+C sistemli üç modülden oluşan bu modelimiz kalite ve sağlamlık açısından diğer modeller arasında yatak yaralarına en iyi gelen havalı yataktır.
Havalı Yataklar Nasıl Kullanılır?
Göz önünde bulundurmamız gereken konu hastanın sağlığına ve hastanın yattığı karyolaya uygun havalı yatak çeşidini belirlemektir. Bu tarz medikal ürünlerin kullanımı sanıldığının aksine kolay ve pratiktir. Ayrıca antibakteriyel olmasından dolayı herhangi bir sorunla karşı karşıya kalmayı önlemektedir.
Havalı yataklar hava akımı sayesinde şişen bir yatak halini alır. Bunun için bir elektirikli hava pompası yardımıyla çalışmaktadır. Bu yatakların pompaları herhangi bir teknik veya periyodik bakım yapılmasına gerek olmaksızın kullanıma devam ettiğiniz sürece sorun olmayacak ve uzun süre rahatlıkla kullanabilmenize olanak sağlayacaktır.
Sabit şişirme pompası ile rahatça havalı yatağı şişirip kullanıma hazır hale getirebilir ve tekrar taşınabilmesi için havasını indirilebilirsiniz. Havalı yatağın şiltesini karyola veya bazanızın üzerine serin hortumları yatak ile pompa motoru arasına takın ve açma düğmesini açarak çalıştırın. Son kademede 20 dakika çalıştıktan sonra hastanızın kilosuna uygun bir ayara düşürün ve sürekli çalışmasını sağlayın, ayarlarıyla oynamadan 24 saat usülüne göre çalışmalıdır. Şiltenin silinebilir antibakteriyel özellikte olduğunu da vurgulamak gerekmektedir.
Havalı Yatalakların Özellikleri Nelerdir?
Havalı yataklar motorlu yatak sistemleridir. Bundan dolayı havalı yatak ve yatak motoru olarak iki parçadan oluşmaktadırlar.
Motor sayesinde hastanın kilosuna göre ve eğer hastanın vücudunda yatak yarası oluştu ise yatak yaralarına göre basınç ayarlanabilmektedir.
Yatak çalıştığı sürece belirlenen bölgede etkili olmaktadır ve hasta ile yatak arasındaki basıncın sabit kalmasını engelleyerek sürekli değişmesini sağlar. Yatak yaraları çoğunlukla vücutta topuk, dirsek, kuyruk sokumu, kulak ve kalçalarda kızarıklık şeklinde görülmekte ve zamanla önlem alınmadığı takdirde büyümektedir.
Havalı yatak düzenli olarak çalıştırıldığında aynı zamanda hastanın vücuduna masaj yapmaktadır.
Havalı hasta yatak şiltesi su geçirmez özelliğe sahiptir fakat şilteyi temizlerken ağır kimyasal maddelerden uzak durulmalıdır.
Güvenlik açısından hiçbir sorun ve tehlike arz etmemekle birlikte manyetik alanlardan etkilenmemektedir.
Havalı yataklar tedavi sırasında hasta için konforlu ve rahatlatıcı özelliğe sahiptir.
Bu yataklar düşük enerji sarfiyatı ile çalışır. Bu yüzden elektrik kullanım oranına olumsuz bir etki etmeyeceğinden emin olabilirsiniz.
Yatalak hastaların dışında kendi günlük işlerini yapabilen hastalar bu yatakları tek başına da şişirebilir ve katlayabilir, uygun şartlarda basitçe kullanabilmektedir. Üstelik bu yatakların kullanım ömrüde yaklaşık 10 yıl kadardır. Hem hastaların hem de hasta yakınlarının tedavi ve yaşam kalitelerini üst seviyeye çıkarmak ve destek olmak amacıyla kolayca bulunabilen gerekli medikal ürünlerindendir.
Havalı yatak vücuda uygulanan basınçı azaltmakta ve hastada yara oluşum riskini en aza indirmektedir.
Garanti süreleri 2 yıldır.
ÇETİN MEDİKAL olarak havalı hasta yataklarını İzmir merkezdeki tüm adreslere ücretsiz kurulum ile teslim etmekteyiz.
DEKÜBİT YARALARI OLAN VEYA YATAN HER HASTA MUTLAKA HAVALI HASTA YATAĞI KULLANMALIDIR.
TÜM HASTALARIMIZA ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.
SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN 0232 445 01 05